Beröm

Vissa dagar är faktiskt sådär kassa så att man bara vill dra täcket över huvudet och försvinna ner i mörkret igen. Sovit dåligt två nätter i rad och inte på det bästa humöret. -18 grader ute och halv snöstorm förstörde min morgonpromenad. Inte okej. Snökursen kortades ner idag pga det kalla och dåliga vädret, och efter teorin  gick jag och drog täcket över huvudet igen. Kom på att receptionen hade skrivit på stora tavlan att de ville mig något, så jag gick upp och rusade dig igen. Present ifrån Janne! Janne höll i draghundstävlingarna som var för två veckor sedan och hade varit förbi och lämnat av dem som tack för hjälpen. En jättefin thermos + 2 thermosmuggar. Här ska det fikas varm choklad! :)
När jag sedan återigen dragit täcket över huvudet ringde telefonen. Min praktikhandledare på ÅreIdag ringde och öste beröm över mig över de två senaste texterna jag skickat in, en intervju och en recension. Jag fick behålla boken jag recenserade och han var supernöjd med mig. Åh dag var så länge sedan man fick lite beröm för något så jag sög åt mig alltihopa direkt! Här finns minsann inga mvg:n på prov att känna sig nöjd över, så det här kändes väldigt bra.
Så okej, jag får väl ge upp det där med täcket nu då. Hitta på något vettigt. :P

Lördag


Idag har jag bakat det godaste brödet jag någonsin ätit.

Nya lärdommar

Mjölkdimma idag så åkningen i backarna var väl inte världens bästa. Var dessutom grymt disträ och var någon helt annan stans i tankarna, vilket resulterade i ganska ogivande åkning. Fortsatte istället jakten efter den lilla gummiklossen som ska hålla skorna på mina längdskidor på plats, men icke, det är en på tok för konstig modell. Inte ens InterSport som sålt skidorna till mig kunde åstadkomma något vettigt. Inte okej.

Efter lunchen blev det dock andra bullar! Jag, Frida, Sofia och AT begav oss till Björnen, de för att öva inför Vasalopp och annat sådant, jag för att leta kloss och kanske lära mig skejta!
Vrekstadsmannen kliade sig i huvudet när han såg min kloss och styrde kursen mot sina "diverse"-lådor. Bara det ökar ju ens hopp. Inte. Men han hittade tillslut något som kan fungera som en tillfällig lösning (dvs den trillar av när som helst) och lovade att beställa in min mystiska gummikloss. Så nu är det bara att vänta...

Dock lånade AT ut sina skejt-skidor och pjäxor till mig som tack och lov passade, och sedan var lektionen i full gång. Jisses vad svårt det är med tekniken... Men efter väldigt många vändor på samma lilla raksträcka så fick jag helt plötsligt upp ett flyt och det bara swishade fram. Man använder en för mig helt ny muskelgrupp känns det som, och att hålla koll på tekniken i både ben och armar samtidigt är än så länge en gåta, men jag jobbar på det, sakta men säkert. Om jag nu någonsin skulle lyckas lära mig detta så kommer jag att kunna köra med hund framför, och kanske t.o.m en malamut om jag spelar mina kort rätt. Killen som har malamuterna behövde hjälp, men då vill det till att man kan skejta...
To be continued. :P

Mamma är bäst

Jag har fått min filt! :]
Kul att få paket :)
Glad Sofia :D


Nordic Open i Åsarna

Okej jag erkänner. Jag har inte haft världens bästa inspiration att skriva. Men nu kommer här två inlägg på en gång, woho!

I helgen var jag och Martijn (ja, han stavar så) på draghundstävlingar i Åsarna, som funktionärer! Åkte dit på fredag morgon, sattes genast i arbete med att sätta upp nät och staket och andra vertikala saker tills kvällen var mörk och sen. Men vi bjöds på god mat och tervligt sällskap så det var det ingen utom mina tår som dog av. Kallt som attan var det där, och mina tår är erkänt kinkiga.

När tävlingarna sedan på lördag morgon drog igång var vi starters och skickade iväg hundar och folk på löpande band. Aj vad mitt huvud var trött på hundskall innan dagen var över, men åh så många fina hundar! Allra härligast var kanske de två samojederna, eller malamutvalpen som kastade sig över mig och ville bli klappad. :)

Bilderna på skidåkaren och den blåa jackan är Ulrika min lärare och hon åker med Kimock och gosar med "min" hund Arktos. :)


RSS 2.0